top of page

Taimenia ruukkuun

Niin monta kertaa on tullut tuo suusta töräytettyä että laitetaan se tähän oikein otsikoksi. Toisaalta se hyvin kuvaa tällaisia pikku taimia joissa on vasta ensimmäiset lehdet. Taimen on siis mielessäni jotain siemenen ja taimen välimaastosta.


Videolla taimiturinat tältä torstailta ja ehkä ensi viikolla tehdään jotain muuta kuin purkitetaan taimenia.Ohjeina tuohon koulintaan että ole ekstravarovainen pienten taimien kanssa kun erottelet niitä kylvöksestä, melkein suosittelen jättämään hanskat pois tässä hommassa.


Ruukuksi kannattaa valita sellainen ettei enää tarvitse toiseen kertaan niitä ruukuttaa. Me pyritään pitämään taimet järkevän kokoisena jotta toimittaminen on vielä sujuvaa, vahvat juuret ja tukeva lähtö on tavoitteemme. 12 cm halkaisija on tässä siis aika hyvä. Voit käyttää isompaakin ruukkua, taimesta tulee silloin isompi.


Tiivistä multa hyvin ruukkuun ja paina sormella syvä reikä, johon taimen pudotat ja nipistä multa ympäriltä niin että seisoo siinä tukevasti. Lopuksi kunnon kastelu jotta multa tiivistyy juuren ympärille hyvin ja voit lisätä vielä multaa jos purkki tuntuu kastelun jälkeen vajaalta.


Toivottavasti näillä taimenien purkitus sujuu, katsellaan parin viikon päästä taas mitä taimille kuuluu ja laitetaan jotain uutta kasvamaan.

49 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page