top of page
20230503_095609.jpg

Malminkartanon laatikkoviljelmä

kesä 2023

avajaiset 4.6.2023 klo 15-18

Malminkartanoon on toivottu yhteisöviljelytoimintaa ja Helsingin Kaupungin tuella toteutamme avoimen laatikkoviljelmän Puustellin Monitoimitalon ja Apollon Koulun väliselle alueelle. Mukaan mahtuu 50 viljelijää ja toiminta on ilmaista. 

TULE MUKAAN OPPIMAAN KUINKA KASVATETAAN OMAA RUOKAA

Viljelmällä kasvatetaan hyötykasveja ja viljelmän tukena on puutarhurimme, joka auttaa ja opastaa koko kesäkauden ajan.

Paikalle tuodaan 70 viljelylaatikko multineen sekä pyrimme kunnostamaan paikalla sijaitsevan vanhan pellon kesän aikana.

Viljelmältä kukin osallistuja saa oman viljelylaatikon sekä pääsee mukaan yhteiseen sato-osuuteen.

 

KASVATA MITÄ HALUAT

Laatikkoon voit istuttaa omat taimet tai siemenet. Tuomme ensimmäiseen istutuspäivään 4.6 klo 15-18 hyötykasvien taimia, joita voit lunastaa edulliseen hintaan. 

 

MITÄ EDELLYTYKSIÄ

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai tietoa viljelystä, avoin mieli ja kiinnostus riittää :) 

Olet vastuussa oman laatikon kasvien hoidosta, mikä vaatii käyntiä viljelmällä 1-2 viikon välein.

Laatikot toki tarvitsevat kastelua useammin (1-3 krt viikossa), mutta hoidamme kastelun yhteisesti, jolloin kastellaan kaikkien laatikot samalla. Jokainen viljelijä joutuu sitoutumaan hoitamaan 1-2 kasteluvuoroa kesän aikana ja siihen menee n. tunti / kerta.

Puustellin monitoimitalon ja vanhan Apollon Koulun välinen aukio

Mitä siellä tapahtuu?

Viljelmä rakennetaan Kesäkuun alussa ja avajaispäivää vietetään 4.6.klo 15-18 toivottavasti aurinkoisissa tunnelmissa taimia istuttaen musiikista ja virvokkeista nauttien.

Tule silloin istuttamaan oma laatikkosi sekä yhteistä osuutta. Luodaan samalla yhdessä pelisäännöt ja sovitaan kasteluvuorot viljelmälle. Tuo omat taimet tai lunasta paikanpäältä. 🥒🥕🍉🌱🍅🌽🥦

Hiedanranta kollaasi.png
Kuvia kesältä 2022 Hiedanrannan viljelmältä

Viljelmän tukena on whatsapp ryhmä, jossa on helppo tiedottaa ja sopia asioista.

Ryhmässä on mukana Blokgardenin puutarhuri vastaamassa kysymyksiin ja koordinoimassa toimintaa ja tapahtumia.
 

Aina keskiviikkoisin on yhteispuutarhurointipäivä klo 15-17 jolloin puutarhuri oli myös paikalla neuvomassa ja opastamassa.

Keskiviikkopuutarhuroinnin lisäksi viljelmällä järjestettään neljä tapahtumaa: Avajaiset, Biodiversitettipäivä, Peltopäivä sekä lopuksi yhteinen illallinen sadonkorjuun merkeissä.

Hiedanranta kollaasi4.png
Kuvia kesältä 2022 Hiedanrannan viljelmältä

Liity mukaan

Kesän aikana pääset kasvattamaan hyötykasveja ja oppimaan uutta.  Saat omia kasviksia omasta laatikostasi sekä yhteisestä osuudesta. Tavoitteena on jatkaa toimintaa tulevina vuosina ja lisätä Malminkartanon yhteisöllisyyttä toiminnalla.

 

Liity mukaan lisäämällä viereinen tuote "ostoskoriin". Tämä on ilmaista eikä vaadi luottokorttia.  Saamme tällä tavalla yhteystietosi ja ilmoittautumisesi sekä tiedot ovat turvallisesti ja yksityisesti tallessa.

Yhteyshenkilö: Tuomas Ilander 0400-551352

Hiedanranta kollaasi3.png
bottom of page