top of page
yhteisöviljely asukaskeskittymässä_edite

translate

Avoimet yhteisöviljelmät 2024

Helsinki - Tampere - Vantaa - Lahti

Järjestämme kesällä 2024 viljelmiä yhteistyössä eri kaupunkien kanssa, joihin kuka tahansa voi osallistua.

Osallistuminen on ilmaista ja pyrkimyksenä on opastaa asukkaita kaupunkiviljelyyn matalalla kynnyksellä. Pääset kasvattamaan omaa ruokaa, tapaamaan uusia ihmisiä sekä oppimaan uusia taitoja.

 

HAE PAIKKAA 28.2.2024 MENNESSÄ 

Kuhunkin viljelmään mahtuu mukaan rajattu määrä ihmisiä ja paikkoja on saatavissa 1 / kotitalous. Jos halukkaiden määrä on suurempi, arvomme paikat. Tiedotamme 1.3.2024 kaikille hakijoille tilanteesta.

Vahvistuneet Yhteisöviljelmät, hae mukaan viljelemään​
 

 

 

 

 

VANTAA

Ei vahvistunut vielä

LAHTI

Ei vahvistunut vielä

Puutarhat toteutetaan Blokgarden laatikoilla, joiden ympärille viihtyisä puutarha rakentuu. Viljelmältä kukin osallistuja saa oman viljelylaatikon sekä alueelle voi tuoda lisäksi omia ruukkuja, astioita ja perunaämpäreitä. Puutarhassa on myös yhteisiä laatikoita salaatin ja yrttien kasvatukseen.

TULE MUKAAN OPPIMAAN KUINKA KASVATETAAN OMAA RUOKAA

Viljelmällä kasvatetaan hyötykasveja ja viljelmän tukena on puutarhurimme, joka auttaa ja opastaa koko kesäkauden ajan. Kesän aikana järjestämme työpajoja, joissa opit viljelykasvien hoitoa ja käyttöä. Puutarhurimme ovat kerran viikossa paikalla auttamassa viljelijöitä ja huolehtimassa puutarhan asioista.

  

KASVATA MITÄ HALUAT

Kausi alkaa kesäkuun alussa yhteisellä istutus avajaisissa. Tuomme istutuspäivään valmiita taimia käytettäväksi: eri tomaatteja, kesäkurpitsoita, avomaankurkkuja, chilejä, paprikaa, mangoldia, salaatteja, yrttejä, pinaattia, hernettä ja papuja. Voit tietysti myös istuttaa omia taimia tai kylvää siemeniä.

HOIDAT OMIA KASVEJASI JA 2 KASTELUVUOROA

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai tietoa viljelystä, avoin mieli ja kiinnostus riittää. 

Olet vastuussa oman omien kasviesi hoidosta, mikä vaatii käyntiä viljelmällä 1-2 viikon välein.

Kasvit toki tarvitsevat kastelua useammin (1-3 krt viikossa), mutta hoidamme kastelun yhteisesti. Kasteluvuorolla kaksi henkilöä kastelee koko viljelmän kerralla. Jokainen viljelijä joutuu sitoutumaan hoitamaan 2 kasteluvuoroa kesän aikana ja siihen menee n. tunti / kerta.

TUTUSTU UUSIIN IHMISIIN 

Puutarhanhoito on mukavaa hommaa kesällä ja voit tavata samanhenkisiä ihmisiä viljelmällä. Yhteisön tukena on whatsapp ryhmä tiedotuksille sekä kysymyksille. Apua voit saada yhteisöltä tai puutarhureiltamme.  

SADONKORJUU

Kesän aikana satoa voit vapaasti kerätä satoa omista kasveistasi ja yhteisistä salaateista ja yrteistä. Viljelykausi päättyy sadonkorjuujuhlaan Syyskuussa, jolloin kerätään koko loppusato ja juhlistetaan kautta yhteisellä illallisella. 

bottom of page