top of page

Mitä kasvatettiin viime kesänä?

Kasvukausi alkaa todella olla lopuillaan, joten ajattelimme pitää pienen katsauksen miten tämä kausi on mennyt ja mitä suunnittelemme tulevaisuudessa.


Tänä vuonna meillä oli muutama yhteisöviljelmä, jossa laitoimme viljelmät yhdessä aluille, kommunikoimme yhteisissä whatsapp-ryhmissä hoitotoimenpiteistä ja pidimme yhdessä sadonkorjuujuhlan.Hiedanrannan tehdasaukion asvalttikentälle pystytettiin kesällä 2022 avoin kaupunkiviljelykokeilu, johon 35 henkilöä pääsi ilmaiseksi osallistumaan. Kokeilun tavoitteena oli testata ja oppia kuinka ruokaa voidaan kasvattaa karuissa olosuhteissa yhteisön voimin kiertotalousravinteilla. Tavoitteena oli tuoda Hiedanrannan alueelle kiinnostuneita ihmisiä sekä elävöittää ja rauhoittaa tehdasaukiota.

Viljelijöiden tukena oli whatsapp ryhmä, jossa kommunikoitiin viljelmän asioista: tehdyistä kasteluvuoroista ja kirppaongelmasta, jaettiin kuvia kasveista ja sadosta, sekä harmiteltiin ilkivallan tekoa yhdessä. Ryhmässä sai myös laittaa vapaasti kysymyksiä puutarhurille ja tiedustella kaaliperhosinvaasion etenemisestä. Ryhmää ylläpiti Blokgardenin puutarhuri, joka oli paikalla vastaamassa kysymyksiin, sekä koordinoimassa toimintaa ja tapahtumia.


Kasvit kasvoivat erittäin hyvin ja sato oli runsas! Tästä on kiittäminen aurinkoista paikkaa ja käyttämiämme kiertotalousravinteita. Ennen karu asvalttikenttä muuttui vehreäksi ruokakeitaaksi ihmisille ja hyönteisille lisäten alueen biodiversiteettiä. Sadoksi saatiin monen värisiä tomaatteja, kurpitsoja ja kurkkuja, chilejä ja paprikoita, mangoldia ja lehtikaaleja, yrttejä, salaatteja ja kukkia.Hiedanrannan lisäksi järjestimme useamman yhteisöviljelmän kerrostaloissa Vantaan Asuntojen (VAV), Nurmijärven Asuntojen ja M2 kotien kanssa. Näissä myös puutarhurimme oli mukana yhteisön tukena auttaen kasvien kanssa ja testasimme kastelujärjestelmiä, jotka helpottivat viljelmän hoitoa. Kauden aikana järjestimme työpajat pihabiodiversiteetin lisäämisestä sekä sadonkorjuutapahtuman jossa kesän satoa säilöttiin talteen ja syötiin yhdessä oman pihan kasvishampurilaiset.
Nyt katse eteenpäin, nimittäin siihen toiminnan kehittämiseen! Tänä talvena pyrimme tuomaan vähittäiskauppaan uuden laatikkomallin, vuokrataloille yhteisöpuutarhoja sekä uuden entistä paremman sovelluksen kasvattajillemme.48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page